Verwarm je oven voor (boven- en onderwarmte) op 200 graden Celsius.
Weeg 350 gram zelfrijzend bakmeel af, voeg 60 gram ongezouten zachte boter toe en wrijf met je vingertoppen de boter in het meel totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg 45 gram witte basterdsuiker, 1 theelepel bakpoeder en wat citroenrasp toe. Vervolgens voeg je 150ml melk toe en meng totdat zich een deeg vormt. Dit deeg wordt niet gekneed, want dan ontwikkel je de gluten en kunnen de scones taai worden. Breng met je handen alles samen tot een deegbol en leg op een bakplaat met bakpapier. Druk de bol deeg met je handen plat, zodat je de vorm van een (dikke) pizzabodem krijgt. Snijd alvast in 10 stukken in en bak 15 minuten in de oven.
Als je sconepizza is afgekoeld, gaat er clotted cream over. Je kunt clotted cream kant en klaar kopen, maar er zijn ook veel recepten te vinden om het zelf te maken. Meng bijvoorbeeld 250 gram mascarpone met 125 ml crème fraiche en verdeel over de sconepizza.
Een scone is geen scone zonder de jam, onze heerlijke frambozesjem maakt deze sconepizza dan ook helemaal af!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden voor +/- 20 stuks:
Haal de pumpernickel, snack roggebroodjes, uit de verpakking en leg ze op een mooie houten tapas plank. Leg op ieder roggebroodje een stukje brie. Vervolgens smeer je een klein beetje Limburgse honing op het roggebroodje en plak je er een heerlijke walnoot op. Vervolgens leg je takjes druiven en blokjes boerenkaas ter decoratie rondom de snack roggebroodjes. Serveer hierbij een lekker Limburgs biertje of een mooie Limburgse wijn en smullen maar!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden voor 6 stuks:
Meng de droge ingrediënten met elkaar en voeg dan de melk en de eieren toe. Klopt goed door tot een klontvrij beslag met een garde. Laat het beslag dan 15 minuten rusten, zodat het wat dikker zal worden. Verhit de boter in een pan en schep er een kleine soeplepel beslag in. Als er na een paar minuten belletjes aan de bovenkant van de pannenkoek verschijnen, draai je de pannenkoek voorzichtig om met een spatel.
Maak er een mooie stapel van, versier bijvoorbeeld met vers fruit zoals banaan en schenk er de honing overheen.
Voor een glutenvrij recept gebruik je glutenvrij havermeel en een plantaardige, glutenvrije melkvervanger zoals amandelmelk. Voor een lactosevrij recept gebruik je een plantaardige melkvervanger en kokosolie in plaats van boter om in te bakken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden voor 4 à 6 personen:
Maak met de boter, bloem en bouillon een lichte roux. Voeg de witte wijn en de room toe. Even zachtjes laten pruttelen en dan de mosterd toevoegen. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper uit de molen. De mosterdsoep heet serveren met eventueel wat vers gehakte bieslook of fijne preiringetjes.
Variaties: Deze soep is ook heerlijk met onze grove mosterd (lekker pittig) of de groene mosterd (fris-zuur). Of combineer de honing-tijmmosterd ( 3 eetlepels) met 1 eetlepel grove mosterd, dan wordt de soep iets pittiger. De mosterdsoep smaakt ook heel goed met knapperig uitgebakken stukjes rookspek.
Eet smakelijk!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden voor 4 tosti's:
Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snij (met schil) in gelijke stukken. Schil de aardappel en snij deze in even grote stukken als de pompoen. Kook de pompoen en aardappel samen in ongeveer 20 minuten gaar in de bouillon met tijm en laurier. Giet de gare ingrediënten af, verwijder de kruiden en pureer tot een smeuïge massa. Besmeer de sneetjes brood met boter. Bestrijk 4 sneetjes met de pompoenpuree. Verdeel hierover het spek en geraspte kaas. Sluit de boterhammen met de andere sneetjes brood. Bak de tosti's in een goed heet tosti ijzer totdat ze goudbruin zijn.
Serveer als dip de Pompoensjötnie erbij.
Tip: Pompoenpuree is heel makkelijk in te vriezen. Dus bereid wat meer in één keer.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dit heeft u nodig:
Doe de ingrediënten in een blender of mix het met de staafmixer en het is klaar om gedronken te worden
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
Schil de asperges. Kook ze in ruim water met wat zout in 15 minuten. Klop de eieren los met wat zout en peper en de crème fraiche. Verhit de boter in een grote koekenpan. Giet er het eimengsel in en roer tot het gaat stollen. Neem de pan van het vuur en roer nog af en toe. Giet de asperges af en laat ze uitlekken. Overgiet de ham met het kookvocht van de asperges om hem op te warmen. Verdeel de asperges over de borden. Schep er ham en roerei bij. Schenk hierover de Juulz+ mosterd dressing.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
Voorbereiding:
Zet alle ingrediënten klaar en halveer de bokkepootjes.
Bereidingswijze:
De bokkepoten over de lengte doormidden snijden. De helft van de bokkepoten over de bodem van de springvorm verdelen. (als bodem van de taart) De slagroom met de slagroomversteviger stijf kloppen. De vanillesaromapudding bereiden zoals op het pakje staat. (je moet de saroma door de (200 ml) koude melk kloppen) De vanillepudding met de (advocaat) door de slagroom kloppen. De helft van het mengsel over de bokkepoten verdelen. De andere helft van de bokkepoten als tussenlaag hierover verdelen. De overige helft van het mengsel over de bokkepotentussenlaag uitsmeren. Eventueel overgebleven bokkenpoten verkruimelen en samen met de kruimels uit het pakje over de taart verdelen. De taart een paar uur in de koelkast laten opstijven. Serveertips Lekker bij de koffie.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
Dresseer een mooi bord met verse, gewassen salade. Verdeel de kip gelijkmatig over de salade. Dresseer daartussen de sinaasappel en mango. Schenk hierover gelijkmatig, naar smaak, de mosterd dressing.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
© 2024 www.limburgsgeschenk.nl - Powered by Shoppagina.nl